Få inflytande med Giveaways

Att få inflytande över sina anställda kan vara lite av en utmaning ibland. Som chef vill man till en början ha respekt av sina anställda, och detta bör givetvis ske på båda hållen. Men ibland kan det vara svårt att balansera det faktum att ha inflytande och att samtidigt kunna hålla sig på ett vänskapligt plan med sina kollegor. För det är väl trots allt en sådan trevligt och familjär atmosfär man bör eftersträva på en arbetsplats?

En bra sak man kan göra för att hålla sina anställda på topp kan vara att dela ut lite Giveaways emellanåt. Det är sällan som  denna typ av gest inte uppskattas, och dina anställda lär bli både överraskade och glada över att de har en sådan generös chef.  Meningen är givetvis inte att du ska behöva ge bort gåvor var och varannan dag, men några gånger per kvartal så kan det inte vara helt fel.  Dina anställda behöver känna att du som chef uppskattar deras hårda jobb och att det lönar sig att slita emellanåt.

Det kan vara bra att variera presenterna och se till att varje gåva är unik. På sätt kommer dina anställda minnas din gest länge, och de stora samtalsämnena på kontoret kommer tveklöst vara ”den där spännande presenten vi fick av chefen”. Så genom att fokuserar mer på att ge, så kommer ditt inflytande också öka markant. Och som chef är det väl ändå just det man strävar efter?