Lär dig danska fraser

När man bor så pass nära Danmark och de andra nordiska länderna, borde det faktiskt vara a och o att kunna lite danska fraser. För även om man kanske inte befinner sig ofta i Danmark eller tycker att det finns en anledning till att lära sig detta språk, så skadar det faktiskt inte att lära sig lite små enkla fraser.

För faktum är att om man som svensk och lära sig ett gäng bra danska fraser, så är det väldigt lätt att ta sig runt i Danmark och kommunicera med människor. Då vårt språk faktiskt är väldigt lika varandra på många sätt, så räcker det därför att bara lära sig att till exempel säga ” ”køb og salg”, ”dejligt” eller ”måske”. För som ni förstår så kan vissa danska fraser vara väldigt lika de svenska, medans de andra kan vara totalt annorlunda.

Och just därför så tjänar man verkligen på att lära sig de där lite udda och svåra begreppen som inte liknar svenskan. bara genom att kunna dessa så slipper du en hel del missförstånd med människor du möter och du har chans att få betydligt mycket mer inflytande än om du inte hade förstått någonting alls.

Så tveka inte att lära dig lite mer av de nordiska språken. Det kommer bara att gynna dig i framtiden.