Säljjobb inom Norden

Det sköna med många jobb inom säljbranschen är att det inte kräver någon egentlig utbildning. Visserligen så kan du säkert bli en bättre säljare om du har någon form av utbildning att luta sig tillbaka mot men att arbeta som säljare handlar trots allt mycket om erfarenhet.  Erfarenheten kan man få på flera olika sätt. Självklart är det absolut bästa att arbeta som säljare och därmed förhoppningsvis få den erfarenhet som krävs.

Jag som då inte har någon egentlig utbildning inom detta men ändå skulle tycka det skulle vara intressant att arbeta som säljare funderar därför på vad som egentligen krävs för att bli en riktigt bra säljare. Jag personligen anser mig vara duktig på människor och har lätt för att känna av olika situationer och därefter hantera de på bästa möjliga sätt. Att sedan försöka att låta bli att bli som vissa säljare kan vara är ett annat mål. Ni vet sådana som man vet från ögonblicket man träffar de att de arbetar som säljare och gladeligen skulle kunna sälja sin egen mor om nöden så krävde. Om jag lyckas med detta så vore jag nöjd men kanske är det så man utvecklas som person efter att ha arbetat som säljare  under en lite längre period. Delen med att kunna sälja sin egen mor menar jag.

Sedan var det ju det lilla problemet att få ett jobb som säljare. Jag tror att det är klokt att söka sig utanför den inhemska marknaden och kanske sälja svenska produkter i exempelvis de nordiska länderna. Finska talar jag flytande så att bli så kallad myyntityot i de tusen sjöarnas land kanske vore något? Norska kan jag göra mig förstådd på efter att ha arbetat under några månader med att rensa fisk för goda pengar. Kanske inte exakt samma sak att med salgsstilling som att rensa fisk men språket måste ändå räknas som ett plus. Kan jag bara göra mig förstådd på själva jobbintervjun och därefter lära mig alltmer så borde till och med Danmark kunna locka mig till ett jobb. Att jag inte kan mycket mer danska än att jag vet att säljjobb heter salgjobs är kanske ingenting att nämna på intervjun men många företag söker ofta personal som talar olika språk och kanske kan jag där arbeta som svensk säljare som bara råkar sitta i Danmark eller Norge.

Hursomhelst känns det lite tryggare när jag konstaterar att jag rimligen borde kunna få jobb som säljare i något av dessa länder. Själva marknaden för säljare är trots allt väldigt stor så bara man får in en fot någonstans så tror jag nog att det ska lösa sig. Jag vet att jag personligen inte skulle tveka på att både dra iväg en ansökan utanför gränsen och även dra iväg på en intervju som låg en bit bort om det kunde resultera i ett bra jobb.