Trött på mötet? Drick vatten!

De allra flesta känner nog till att vatten är nödvändigt för att vi ska kunna leva. Och visst är det så att vi inte skulle klara oss särskilt länge utan något vatten alls. Men det finns tydliga tecken på att du har druckit för lite vatten, som kommer som trista nedslag i din vardag. Du blir trött, får torra ögon och du känner dig konstant hungrig.

Att du blir mindre produktiv av att inte dricka vatten känner förmodligen din arbetsgivare till. Det är inte ovanligt att arbetsplatsen erbjuder vattenmaskiner med läskande alternativ för att medarbetarna ska hålla sig pigga och glada. Om man tittar på utbudet av vattenmaskiner här https://www.cafebar.se/fikalosningar/vattenmaskiner/ så ser man tydligt att de är anpassade just för en konstorsmiljö som kräver fokus och att man inte tappar orken för tidigt på dagen.

Inget kundmöte utan att dricka vatten först!

Det är viktigt att dricka vatten kontinuerligt. Förvisso ska man inte dricka för mycket, men dricker man för lite får man mycket tråkiga bieffekter. Vad sägs om torra, trötta ögon? Eller en håglös känsla i kroppen? Ömmande muskler och molande hunger? Det är alla exempel på symptom du känner av när du har drickit för lite vatten. Ha därför som tumregel att du dricker vatten innan ett viktigt kundmöte eller liknande. Det kommer ge dig ett piggare humör, och gör betydligt bättre intryck på kunden ifråga. Förmodligen dricker du alldeles för lite vatten även innan din arbetsdag har börjat. Expressen skriver såhär:

Var ärligt mot dig själv. Hur mycket vatten dricker du på morgonen? Och då inte i form av kaffe (som är vätskeutdrivande). För lite vatten på morgonen kan nämligen göra att du blir trött och på dåligt humör.

Där ordinerar man tre glas vatten för att orka med resten av dagen. Då kommer du kunna prestera bättre under arbetsdagens alla möten och utmaningsmoment.