Olika sorters inflytande

Inflytande är ett begrepp som har en väldigt stor påverkan på saker och ting runt omkring oss. Inflytandet kan komma både från sig själv, men oftast så talar man om det när det kommer utifrån, och då antingen ifrån en privat person eller en stor grupp. I regel brukar man säga att det är allmänheten som lyckas få ett stort inflytande, och detta är just på grund av att många människor tar tag i taktpinnen samtidigt.

Ibland så brukar man även tala om att olika branscher eller marknader har ett stort inflytande på oss människor. Då talar man om oss som antagligen kunder på ett eller annat sätt. Man kan till exempel säga att Internet och all webbsidor har ett stort inflytande, men också påverkan på alla oss besökare. Som privatperson påverkas man då både direkt och indirekt. Om jag till exempel besöker enwebshop, så påverkas jag indirekt av det budskapet som sänds ut på just den sidan.  Ännu mer påverkas man om man besöker en sajt med ett specifikt och ut stickande innehåll. Kanske är det en blogg som är väldigt nishad, eller en sida om ett särskilt politiskt parti? Oavsett vad, så sätter allt detta något typ av spår inom dig som besökare.

Slutligen kan man helt enkelt säga att inflytande är något som kommer i olika former och förpackningar. Det kan vara allt från en nära vän vars åsikt du värnar mycket väl om, till en tidning du får i brevlådan varje månad, vars innehåll du uppskatttar väldigt mycket. Oavsett vad, så är inflytande något man både borde at vara på, men också akta sig för.