Att bli en bra ledare

Liksom alla vi människor är olika så har vi även olika mycket tro på oss själva i kroppen – i alla fall som vi tror. För, det vackra är att inom oss själva så har vi så mycket krut att vi skulle bli förvånade om vi bara visste. Det handlar bara om att vi ska lyckas få det ur oss på bästa sätt. Och det är ingen magi. Det handlar bara om att vi ska förstå det själva. Och här finns det många vägar att vandra: du kan besöka en terapeut som ställer frågor som får dig att komma till insikt, du kan gå på olika kurser och seminarier som berättar hur du ska tänka och ger dig verktyg för att komma vidare med dina mål och drömmar. Eller så kan du bara blunda, känna efter vad du vill göra och gå igenom hur du ska kunna komma dit. Vägen är inte enkel, och det ska den heller inte vara. Men, här ska du få några tips på hur du ska bete dig för att lyckas lite enklare.

Några tips på vägen

Glöm aldrig bort dig själv för då kommer du vandra runt i cirklar och bli helt snurrig i huvudet. Du ska alltid ha full koll på vad du ska göra och vad du vill bli för en person. Även om du har en bild av hur en ledare är och beter sig så gäller det att vara sann mot dig själv. Då kommer du ständigt göra val som du själv kan stå för. Och du kommer med det kunna sova enklare på kvällarna.

”Bedöm din framgång efter vad du var tvungen att ge upp för att få den.”

Detta är ett citat från Dalai Lama och som du kan ha nytta av att då och då tänka på. Om du gått över lik är framgången inget värd, men om du däremot kämpat och varit sann mot dig själv så kommer din framgång att ta dig långt och du bli en god ledare.