Inflytande genom att bluffa

Har du någon gång känt dig otroligt osäker på grund av hur en annan människa får dig att må? Du känner dig osäker trots att du innan känt dig självsäker, exempelvis att du har en bra hand och kan ta hem hela spelet. Det kallas inflytande med en bluff, den används ofta utav pokerspelare vid spelbordet för att få en att känna sig osäker och sedan lägga sig. Det innebär då att den andre spelaren kan ta hem hela spelet på grund av den bluffen. En riktigt skicklig spelare vet när det är tid för en bluff och när det inte är det, det går alltså inte att spela poker genom att bara bluffa. På Betsson casino online är det svårt att bluffa på samma sätt och kan vara att föredra för personer som inte vill bluffa eller utsättas för en bluff. Det finns andra personer som använder denna sort inflytande i vardagen för att få vad de vill ha, genom att bluffa och ljuga:

  • För att sänka andra kan personer med lågt självförtroende gå till personligt angrepp för att få någon annan att må dåligt. Väldigt sällan är personerna medvetna om att de trycker ner andra, oftast behövs ett uppvaknade ur sin ”tycka synd om dvala” och det kan vara en svår nöt.
  • Manipulativa personer som använder sin förmåga till att lura till sig saker eller omtanke är väldigt vanligt att stöta på, i detta fall är de oftast medvetna om sina förmågor och använder dessa ofta i syfte att påverka andra.
  • Sol-och-vårare är en person som medvetet lurar personer i en beroendeställning, de kan lura godtrogna pensionerar, kärlekskranka ensamma personer eller till och med personer med ett handikapp för att få tillgång till deras tillgångar.