Mannen som har mest inflytande inom poker

Diskussionerna om vem som verkligen är världens bästa pokerspelare kan bli heta och det finns ofta lika många svar och tolkningar som inom religion. Somliga hävdar att Doyle Brunson är världens bästa spelare och han är för onekligen många nästan poker personifierad. När man talar om poker så tänker många på mannen som varit med väldigt länge och dessutom vunnit huvudeventet WSOP vid två tillfällen. Att han dessutom har inte mindre än tio WSOP armband visar bara på hans enorma skicklighet vid pokerbordet.

Men den spelare som jag tycker kan kallas världens bästa spelare är Phil Ivey. Amerikanen som vunnit sju armband och just nu väntar på att finalbordet i WSOP:s huvudevent ska spelas i höst har vunnit så mycket pengar på pokern att få kan ge han en match. Jag är övertygad om att nu när han  har tagit sig hela vägen till finalbordet säkerligen kommer att avsluta bland de absolut sista. Men även om Ivey inte når hela vägen fram så är han ändå en imponerande pokerspelare. Främst för att han är så fruktansvärt komplett som pokerspelare. Han kan likaväl spela online på de högsta nivåerna som att spela en live turnering i H.O.R.S.E och gå vinnande ur det hela. Är han med i en turnering så kommer han med stor sannolikhet göra sitt yttersta för att vinna allt. Och ofta gör han just detta. En blandning av stor skicklighet med en enorm fingertoppskänsla om när han ska trycka på eller lägga sig gör han till en gigant inom pokervärlden. Han har dessutom en blick som bokstavligen kan se rakt igenom dig och han läser sina motspelare på ett nästan skrämmande bra sätt.

Ivey kommer heller aldrig att fördärva sitt liv som en annan pokerlegend vid namn Stu Ungar gjorde utan han kommer att fortsätta rada upp toppresultat under hela sin karriär. Det faktum att han dessutom bara är 33 år gammal gör att han kommer tillhöra eliten inom poker under många år framöver.