Vidareutbildningar är värda att satsa på

Att få utvecklas och få känna att man får utlopp för sin fulla potential är något som de flesta människor mår bra av. Inom sjukvård och hälsovård är det otroligt viktigt med vidareutbildningar och formella utbildningar. Något allt fler anser är värt att satsa på.

När det kommer till sjukvården får man ofta läsa om de tunga arbetspassen och alla de sjuksköterskor som lämnar Sverige för att söka lyckan i grannlandet Norge. Varför? Just för att man i Norge kan erbjuda bättre förmåner och högre lön. Något som Sverige måste börja konkurrera med, och genom att satsa på vidareutbildningar skapar man möjligheter för personalen att samtidigt som personalen jobbar kvar kan de utbildas och höja sin kompetens – och med det även bidra till att sjukhuset får ett bättre rykte. I en debattartikel av Stefan Jutterdal och Gunnevi Sundelin säger de:

Vi är överens om att det livslånga lärandet inte slutar vid grundutbildningen utan i stället är startskottet. (läs mer)

Att ta ett lån för studier

För många som väljer att vidareutbilda sig krävs det att man tar studielån eller andra former av banklån. Alla har inte den möjlighet till att få studierna betalda av arbetsgivaren. Men vad man ska tänka på är att ett lån för studier är en investering i ens framtid. Om du jämför privatlån hos advisa.se går det att få fram bästa möjliga lån och med det känna att man redan från början gjort ett bra val till att studera. På Studera.nu finns information och vägledning om man är osäker på nästa steg.