Skolor tar krafttag kring cigaretter

När det kommer till rökning så är det omgivningen som har stor kraft att med både negativt och positivt kraft och inflytande att få en person att både sluta och börja. Nu tar skolorna krafttag för nolltolerans.

441628-non-smoking-campaignSkolorna ska vara en rökfri plats! Det är vad fler och fler både lärare och elever skriver på skolor runt om i landet just nu. Enligt lagen ska skolor vara en rökfri plats, men vad man ser på alla skolor man besöker är en helt annan syn: det röks som bara den.

Fimpa!

Att fimpa sin cigarett är inte svårt, det gör man varje gång man rökt klart. Det svåra är att inte ta upp en ny. Det finns mycket att göra för att få till en förändring: köp e cigarett från ecocig och få borde farliga gifter och dålig rök. Det finns även andra som går över till att snusa.

På frågan i skolorna hur det kommer bli med ett förbud och vad skillnaden kommer att bli, då det inte är lagligt men alla bryter mot det svarar Anna Ståhl, alkohol- och drogsamordnare på Länsstyrelsen följande:

”Det handlar framförallt om att man på skolorna har en policy. Vad förmedlar vi till eleverna och vad är okej och vad är inte okej?” (läs mer)

När fler och fler tar tag mot cigaretterna så ser man att framtiden inte ser lika rökig ut. Nu vet människor, och främst unga bättre. Snart kommer de farliga cigaretterna vara ett minne blott och e-giggen framtiden. För dig som vill sluta röka men behöver hjälp finns boken ”Äntligen icke-rökare” som kan vara ett bra tips.